Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

5 luchtzuiverende planten

Door
5 luchtzuiverende planten

De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

Lepelplant | Peace lily | Spathiphyllum 

Deze plant is het neusje van de zalm als het over zuivere lucht gaat. Hij is daarnaast ook heel gemakkelijk te verzorgen. Geef de plant regelmatig water, dat kan hij echt gebruiken! Als de blaadjes geel worden, zet hem dan wat verder van het raam. Dit betekent dat je plantje teveel direct zonlicht krijgt.

Vrouwentongen | Snake plant | Sansevieria

Een plant die een retro vibe uitstraalt en wonderen doet voor je binnenhuislucht. Dit is werkelijk een van de gemakkelijkste planten in onderhoud. In de winter kan hij zelfs tot twee maand zonder water overleven! Geef je sansevieria liever wat minder water dan teveel. De wortels kunnen dan gaan rotten en je plant kan sterven.

Goudpalm | Areca palm | Dypsis Lutescens
Dit is een dramatische palm, waarmee je onmiddellijk de tropen binnenhaalt in je huis. Deze zwierige jongen houdt van een vochtige grond. Geef hem in de winter een keer per week water en in de zomer twee maal. De goudpalm groeit snel, verpot hem wanneer hij te groot wordt en geef hem regelmatig plantenvoeding.

Goudpalm

Aloe vera
Een heel bekende plant, met zijn grijsgroene stekels. Bekend om het geneeskrachtige sap dat hij opslaat in zijn bladeren. Dit zou goed zijn tegen zonnebrand en droge huid. Deze plant heeft echt heel weinig water nodig. Zorg dat de wortelkluit net niet uitdroogt, maar geef zeker niet meer water dan dat.

        Aloë Vera

Dovemansriet | Dumb canes | Dieffenbachia
Dit is een plant met een hoge decoratieve waarde. De grote groene bladeren met tekening zorgen voor een jungle-sfeertje. Let wel op, het is raadzaam om de Dieffenbachia buiten bereik te zetten als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Het sap van de plant is namelijk giftig, en bij contact met de huid of keel, kan dit een brandend gevoel veroorzaken. De plant heeft graag veel water en een lichte standplaats. 

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in