5 luchtzuiverende planten

Door
5 luchtzuiverende planten

De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

Lepelplant | Peace lily | Spathiphyllum 

Deze plant is het neusje van de zalm als het over zuivere lucht gaat. Hij is daarnaast ook heel gemakkelijk te verzorgen. Geef de plant regelmatig water, dat kan hij echt gebruiken! Als de blaadjes geel worden, zet hem dan wat verder van het raam. Dit betekent dat je plantje teveel direct zonlicht krijgt.

Vrouwentongen | Snake plant | Sansevieria

Een plant die een retro vibe uitstraalt en wonderen doet voor je binnenhuislucht. Dit is werkelijk een van de gemakkelijkste planten in onderhoud. In de winter kan hij zelfs tot twee maand zonder water overleven! Geef je sansevieria liever wat minder water dan teveel. De wortels kunnen dan gaan rotten en je plant kan sterven.

Goudpalm | Areca palm | Dypsis Lutescens
Dit is een dramatische palm, waarmee je onmiddellijk de tropen binnenhaalt in je huis. Deze zwierige jongen houdt van een vochtige grond. Geef hem in de winter een keer per week water en in de zomer twee maal. De goudpalm groeit snel, verpot hem wanneer hij te groot wordt en geef hem regelmatig plantenvoeding.

Goudpalm

Aloe vera
Een heel bekende plant, met zijn grijsgroene stekels. Bekend om het geneeskrachtige sap dat hij opslaat in zijn bladeren. Dit zou goed zijn tegen zonnebrand en droge huid. Deze plant heeft echt heel weinig water nodig. Zorg dat de wortelkluit net niet uitdroogt, maar geef zeker niet meer water dan dat.

        Aloë Vera

Dovemansriet | Dumb canes | Dieffenbachia
Dit is een plant met een hoge decoratieve waarde. De grote groene bladeren met tekening zorgen voor een jungle-sfeertje. Let wel op, het is raadzaam om de Dieffenbachia buiten bereik te zetten als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Het sap van de plant is namelijk giftig, en bij contact met de huid of keel, kan dit een brandend gevoel veroorzaken. De plant heeft graag veel water en een lichte standplaats. 

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen