Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Verpot je planten en geef ze een boost

Door
Verpot je planten en geef ze een boost

Ah, het voorjaar! Buiten wordt het zachter, en soms kan je al een groen sprietje zien tevoorschijn komen uit de grond. Maar ook binnenshuis kan je veranderingen zien, zoals bij je kamerplanten. Het voorjaar is dan ook het perfecte moment om je kamerplanten te verpotten. We geven je enkele tips waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt.

Voordelen van een grotere bloempot

In een grotere pot krijgen je planten een groeiboost. Ook krijgen de wortels meer zuurstof, wat zorgt voor een gezondere plant. Als de wortels niet voldoende zuurstof krijgen, dan verstikken ze en sterft je plant.

Wanneer moet ik mijn plant verpotten?

Je kan zien wanneer een plant te groot wordt voor zijn pot. Soms komen de wortels boven de aarde uit, of groeien ze doorheen de bodem van de bloempot.

Als je een plantje koopt in de winkel, kan het ook gebeuren dat het op dat moment al te groot is voor het potje. Dan kan je ook kiezen om dat plantje onmiddellijk te verpotten.

Grotere en oudere planten worden graag eens in de 2 jaar verpot.

Wat heb ik hiervoor nodig?

Om een plant te verpotten heb je potgrond nodig van goede kwaliteit. Deze potgrond bevat ook onmiddellijk voeding voor de planten, tot wel zes weken lang.

Jonge planten verpot je het best in minimum drie centimeter grotere potten. Als je een oude of grote plant hebt, kies bij het verpotten toch voor een pot die minstens 5 centimeter groter is. Zorg er wel voor dat de nieuwe pot niet te groot is voor je plant, anders zal hij eerder wortels gaan aanmaken in plaats van blad.

Hoe ga ik te werk?

Neem de plant uit de pot en verwijder aarde rond de wortels. Als er wortels zijn die rot zijn of afgestorven, knip die er dan af. Dit zal ook de groei van de plant stimuleren.

Leg onderaan een laag hydrokorrels, steentjes, of scherven. Dit zal ervoor zorgen dat je een goede waterafvoer hebt. Zo zullen je wortels niet rotten door overtollig water. Om deze drainage perfect te laten verlopen kan je een speciaal laagje vilt tussen de hydrokorrels en de potaarde steken.

Strooi een laagje verse potaarde in de pot en zet de plant erop.

Vul de rest van de bloempot met potaarde en druk goed aan.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in