Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Gratis apps om duurzamer te leven

Door
Gratis apps om duurzamer te leven

Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om je leven wat duurzamer in te richten, kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

BeatTheMicrobead

Beat the microbeas

Android iOS

Met deze app wordt het in de winkel super gemakkelijk om de cosmetica te vermijden die  microplastics en microbeads bevat. De makers ervan identificeerden 67 soorten microplastics. Er staan al duizenden producten in de database. Hoe werkt het? Gewoon het etiket scannen, en de app vertelt je wat erin zit!

Wat zijn microplastics en -beads? Microplastics zijn minuscule stukjes plastic die vaak gebruikt worden om de huid te scrubben of om tandplak te verwijderen.

For Good

For Good

Android iOS

Een Belgische app die je ecologische voetafdruk meet en je tips geeft om die te verkleinen? Ja die bestaat! For Good gebruikt info die je zelf ingeeft in combinatie met de locatie van je telefoon om te berekenen hoeveel CO2 je uitstoot. Daarbij wordt je eetpatroon bekeken, je transportmethodes en of je zelf je energie opwekt.

SmartWithFood

Smart With Food

Android iOS

Hoewel deze app iets minder gericht is op duurzaamheid, blijft het een zeer handig en gebruiksvriendelijk programma. Wat je ermee kan doen is de samenstelling en de Nutriscore van allerlei voedingswaren te weten komen. Ook krijg je een vergelijking waarbij je te zien krijgt of dit product meer of minder voedingswaarde bevat dan een ander product in de categorie.

Hierdoor kan je ook je ecologische voetafdruk verkleinen, door bijvoorbeeld te kijken of er exotische ingrediënten in het product verwerkt zijn, of palmolie.

Petrollo

Petrollo

Android iOS

Een eerder ludieke app die gemaakt is voor degenen onder ons die met de auto rijden. Petrollo spoort je aan om, indien je een stoplicht nadert, uit te bollen met je versnelling in neutraal. Zo stoot je minder CO2 uit, en doordat je auto op kinetische energie verder bolt, bespaar je geld.De app berekent hoeveel precies, en daarna kan je het bespaarde geld naar je spaarrekening overzetten, of doneren aan een goed doel.

Recycle!

Recycle

Android iOS

De app van Bebat en FostPlus herinnert je eraan wanneer het vuilnis wordt opgehaald, aan de hand van je precieze adres. Daarnaast krijg je tips over wat nu precies in bij het huisvuil kan, en wat bij pmd en papier en karton. De openingsuren van het dichtstbijzijnde recyclagepark en alle inzamelpunten krijg je er ook bij.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in