Gratis apps om duurzamer te leven

Door
Gratis apps om duurzamer te leven

Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om je leven wat duurzamer in te richten, kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

BeatTheMicrobead

Beat the microbeas

Android iOS

Met deze app wordt het in de winkel super gemakkelijk om de cosmetica te vermijden die  microplastics en microbeads bevat. De makers ervan identificeerden 67 soorten microplastics. Er staan al duizenden producten in de database. Hoe werkt het? Gewoon het etiket scannen, en de app vertelt je wat erin zit!

Wat zijn microplastics en -beads? Microplastics zijn minuscule stukjes plastic die vaak gebruikt worden om de huid te scrubben of om tandplak te verwijderen.

For Good

For Good

Android iOS

Een Belgische app die je ecologische voetafdruk meet en je tips geeft om die te verkleinen? Ja die bestaat! For Good gebruikt info die je zelf ingeeft in combinatie met de locatie van je telefoon om te berekenen hoeveel CO2 je uitstoot. Daarbij wordt je eetpatroon bekeken, je transportmethodes en of je zelf je energie opwekt.

SmartWithFood

Smart With Food

Android iOS

Hoewel deze app iets minder gericht is op duurzaamheid, blijft het een zeer handig en gebruiksvriendelijk programma. Wat je ermee kan doen is de samenstelling en de Nutriscore van allerlei voedingswaren te weten komen. Ook krijg je een vergelijking waarbij je te zien krijgt of dit product meer of minder voedingswaarde bevat dan een ander product in de categorie.

Hierdoor kan je ook je ecologische voetafdruk verkleinen, door bijvoorbeeld te kijken of er exotische ingrediënten in het product verwerkt zijn, of palmolie.

Petrollo

Petrollo

Android iOS

Een eerder ludieke app die gemaakt is voor degenen onder ons die met de auto rijden. Petrollo spoort je aan om, indien je een stoplicht nadert, uit te bollen met je versnelling in neutraal. Zo stoot je minder CO2 uit, en doordat je auto op kinetische energie verder bolt, bespaar je geld.De app berekent hoeveel precies, en daarna kan je het bespaarde geld naar je spaarrekening overzetten, of doneren aan een goed doel.

Recycle!

Recycle

Android iOS

De app van Bebat en FostPlus herinnert je eraan wanneer het vuilnis wordt opgehaald, aan de hand van je precieze adres. Daarnaast krijg je tips over wat nu precies in bij het huisvuil kan, en wat bij pmd en papier en karton. De openingsuren van het dichtstbijzijnde recyclagepark en alle inzamelpunten krijg je er ook bij.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen