Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Leuke ideeën om duurzamer te leven

Door
Leuke ideeën om duurzamer te leven

Wil je graag duurzamer gaan leven, maar weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Wij lijstten verschillende leuke ideeën op om duurzamer te gaan leven. Zo kan je je ecologische voetafdruk verlagen zonder dat de kwaliteit van je leven achteruit gaat!

Zondag vleesdag!

Wist je dat voor de productie van één kilogram rundvlees twintig kilo voeding nodig is en soms wel dertig kilo CO2?

Een fijn voornemen voor 2019 kan zijn dat je zondag bombardeert tot Vleesdag. Door enkel op zondag vlees te eten, kan je tegen 2020 tot 60 kilo vlees uitsparen en 1800 kg CO2! Dat is het equivalent van de CO2-uitstoot van een auto die 15000 km rijdt.

Ga voor eigen verpakking

Voorzie je eigen verpakking als je gaat winkelen. Bij veel slagers en kaaswinkels mag je je eigen bakjes en doosjes meenemen. Zo neem jij geen nieuwe verpakkingen mee naar huis, en bespaart de winkelier een doosje of papiertje uit.

Voor vele plastic verpakkingen is er een glazen alternatief. Dranken die in glazen flessen met statiegeld komen, zijn veel duurzamer, omdat ze meerdere keren gebruikt worden.

Koop zoveel mogelijk producten op hun geheel, die dus niet verwerkt zijn in de fabriek.

Trein

Neem wat vaker de trein of de fiets

Heb je een uitstap gepland? Check dan eens of je er kunt raken met de trein. In het weekend kan je immers een weekendbiljet kopen met 50% korting. Zo betaal je voor een rit van Gent naar Brussel in het weekend maar 10,40 in plaats van 20,80. Daarnaast is reizen met de trein ontspannend en heb je geen last van files of gebrek aan parkeerplaatsen.

Werk je in de stad waar je woont? Tijdens de zomermaanden kan het erg relaxerend zijn om in het ochtendgloren wat vroeger met de fiets te vertrekken naar je werk. Het is rustig en stil, de vogeltjes fluiten en je bent aan het bewegen. Wat ons betreft een win-winsituatie!

Overweeg om dit jaar geen vliegtuigreis te plannen

Als je een keer in het jaar het vliegtuig neemt, dan genereert dat al snel evenveel CO2 als een jaar lang vlees eten. Een vliegreis belast het milieu meer dan 7 keer zo zwaar als dezelfde reis per trein. Wat dacht je ervan om deze zomer te gaan voor slow travelling? Dat kan met een treinpas waarmee je wel 30 landen kunt doorkruisen, een Interrail Pass. Daarmee kan je in bijna alle Europese treinen rijden, ook de hogesnelheidstreinen en nachttreinen.

bergen

Koop minder spullen

Voor je naar bol surft of naar de Mediamarkt holt voor een nieuw Playstation-spelletje of USB-stick, vraag eens rond in je omgeving of niemand die spullen bezit. Vaak vind je iemand die het spel al gespeeld heeft, of die stick niet meer gebruikt. Ruil dan met iets anders, of geef hen wat geld. Zo krijgen spullen die anders stof liggen te vergaren in de schuif een tweede leven.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in