Onze top 5 gifts voor duurzame beginners

Door
Onze top 5 gifts voor duurzame beginners

We worden om de oren geslagen met duurzame oplossingen voor alle aspecten van ons leven. Maar lang niet iedereen is mee op deze boot. Het kunnen je ouders zijn, een oom, of een goede vriend. Sommigen zijn nog niet helemaal op de hoogte van hoe weinig moeite het kost om de eerste stappen te zetten naar een duurzamer leven.

Daarom zetten wij onze favoriete gifts voor de beginnende carbon warrior op een rijtje.

Level 1: Waterfles

Een waterfles is het perfecte instaplevel! Het is niet enkel goed voor het milieu, maar bespaart ook nog eens heel veel geld uit. Omdat het kraantjeswater in België en Nederland zo goed gereguleerd en gefilterd is, opperen sommige bronnen zelfs dat het veiliger is dan flessenwater.

Dopper beschikbaar in vijf kleuren: 12,50 euro

Level 2: Herbruikbare groenten- en fruitzakjes

Een simpele manier om minder plastic de wereld in te sturen is om herbruikbare tasjes mee te nemen naar de supermarkt. Zo hoef je niet elke groente in een apart zakje te steken, dat thuis toch onmiddellijk de vuilnisbak in vliegt.

Herbruikbare zakjes: vanaf 2,75 euro

Level 3: Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Akkoord, dit is niet onmiddellijk het meest sexy cadeau uit de lijst, maar niettemin een belangrijke factor om duurzamer te gaan leven. Schoonmaakproducten met Ecolabel en Cradle to Cradle certificaat zijn niet alleen beter voor de omgeving, maar ook minder schadelijk voor de mensen die ze gebruiken.

Schoonmaakproducten vanaf 4,50 euro

Level 4: Tandenborstel van bioplastic met navulling

Elke drie maand vervangen we onze tandenborstel. Maar er bestaan nog alternatieven voor deze wegwerpproducten van plastic. Een herbruikbare tandenborstel gemaakt van bioplastic is een leuk alternatief. De tandenborstel bestaat uit een herbruikbare houder met borsteltjes die in de houder klikken. Zo hoef je maar een heel klein deeltje van de tandenborstel te vervangen na drie maand.

Wat is bioplastic precies? Dat is plastic dat gemaakt wordt van hernieuwbare bronnen zoals riet of mais. Zo komen er geen fossiele grondstoffen zoals aardolie aan te pas. Het bioplastic kan gerecycleerd worden, net zoals klassiek plastic.

Tandenborstel en navulset voor 1 jaar: 7,30 euro en 9,90 euro

Level 5: Vaste natuurlijke zepen

Vele klassieke douchegels en zepen bevatten allerlei stoffen die niet al te best zijn voor onze huid. Gelukkig is hier een alternatief voor! In vele kleine en ambachtelijke zeepziederijen rollen heerlijke, natuurlijke zepen van de band. Met de biologische ingrediënten en natuurlijke essentiële oliën zijn ze opperbest voor je huid en haar. Het vergt even gewenning, maar deze producten zullen je niet teleurstellen.

Werfzeep vanaf 5,95 euro

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen