Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Onze top 5 gifts voor duurzame beginners

Door
Onze top 5 gifts voor duurzame beginners

We worden om de oren geslagen met duurzame oplossingen voor alle aspecten van ons leven. Maar lang niet iedereen is mee op deze boot. Het kunnen je ouders zijn, een oom, of een goede vriend. Sommigen zijn nog niet helemaal op de hoogte van hoe weinig moeite het kost om de eerste stappen te zetten naar een duurzamer leven.

Daarom zetten wij onze favoriete gifts voor de beginnende carbon warrior op een rijtje.

Level 1: Waterfles

Een waterfles is het perfecte instaplevel! Het is niet enkel goed voor het milieu, maar bespaart ook nog eens heel veel geld uit. Omdat het kraantjeswater in België en Nederland zo goed gereguleerd en gefilterd is, opperen sommige bronnen zelfs dat het veiliger is dan flessenwater.

Dopper beschikbaar in vijf kleuren: 12,50 euro

Level 2: Herbruikbare groenten- en fruitzakjes

Een simpele manier om minder plastic de wereld in te sturen is om herbruikbare tasjes mee te nemen naar de supermarkt. Zo hoef je niet elke groente in een apart zakje te steken, dat thuis toch onmiddellijk de vuilnisbak in vliegt.

Herbruikbare zakjes: vanaf 2,75 euro

Level 3: Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Akkoord, dit is niet onmiddellijk het meest sexy cadeau uit de lijst, maar niettemin een belangrijke factor om duurzamer te gaan leven. Schoonmaakproducten met Ecolabel en Cradle to Cradle certificaat zijn niet alleen beter voor de omgeving, maar ook minder schadelijk voor de mensen die ze gebruiken.

Schoonmaakproducten vanaf 4,50 euro

Level 4: Tandenborstel van bioplastic met navulling

Elke drie maand vervangen we onze tandenborstel. Maar er bestaan nog alternatieven voor deze wegwerpproducten van plastic. Een herbruikbare tandenborstel gemaakt van bioplastic is een leuk alternatief. De tandenborstel bestaat uit een herbruikbare houder met borsteltjes die in de houder klikken. Zo hoef je maar een heel klein deeltje van de tandenborstel te vervangen na drie maand.

Wat is bioplastic precies? Dat is plastic dat gemaakt wordt van hernieuwbare bronnen zoals riet of mais. Zo komen er geen fossiele grondstoffen zoals aardolie aan te pas. Het bioplastic kan gerecycleerd worden, net zoals klassiek plastic.

Tandenborstel en navulset voor 1 jaar: 7,30 euro en 9,90 euro

Level 5: Vaste natuurlijke zepen

Vele klassieke douchegels en zepen bevatten allerlei stoffen die niet al te best zijn voor onze huid. Gelukkig is hier een alternatief voor! In vele kleine en ambachtelijke zeepziederijen rollen heerlijke, natuurlijke zepen van de band. Met de biologische ingrediënten en natuurlijke essentiële oliën zijn ze opperbest voor je huid en haar. Het vergt even gewenning, maar deze producten zullen je niet teleurstellen.

Werfzeep vanaf 5,95 euro

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in