Bewust verbruiken in en rond het huis

Door
Bewust verbruiken in en rond het huis

Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?  Er zijn heel wat manieren om dit te doen, en die zijn allemaal simpel uit te voeren. We gaan voor jou het huis eens rond:

Woonkamer

In de woonkamer kan je vooral je eigen kwaliteit van leven verbeteren. Wij zijn grote fan van groene planten. Die geven je een buitengevoel, zelfs als je binnen zit. Veel van die planten hebben speciaal luchtzuiverende eigenschappen. Ze halen de schadelijke stoffen uit de lucht en zuiveren die voor jou, zodat jouw binnenhuis lucht terug zuiver is.

Luchtzuiverende planten

Keuken

Blijf je na het koken ook altijd achter met verschillende restjes? Dit hoeft niet per sé, want je kan met die restjes meer creëren dan je denkt!

Koken met restjes

Iedere week in je pyjama de overvolle vuilniszak naar de voordeur sjouwen, en ondertussen lekt er vanalles over je vloer. Bekende beelden? Misschien moet je eens proberen om wat minder afval te maken. Bespaart je nog geld uit ook.

Minder afval maken

Wat je allemaal in de PMD-zak mag gooien

Als je je huis schoonmaakt kom je maar al te vaak in aanraking met gevaarlijke chemische stoffen in schoonmaakproducten. Die stoffen zijn niet enkel ongezond voor jou en iedereen die bij je woont, maar tasten ook het leven in het water aan.

Gezond schoonmaken

Badkamer

In de badkamer worden we steeds maar overspoeld door plastic verpakkingetjes en flacons. Maar die hebben we niet echt nodig, toch? Met een ouderwets scheermes, dat enkel ijzeren mesjes vraagt, kan je de vuilnisemmer al leeg houden.

Waarom een safety razor gebruiken?

Ook in de douche staat het vol flacons, in plastic dat niet altijd gerecycleerd wordt. Stap over naar een blokje zeep, is dat geen idee? Dat is helemaal natuurlijk en  bevat geen gevaarlijke chemische stoffen.

Zo wordt een artisanaal blokje zeep gemaakt

Tuin

Gezonde zaadjes zorgen voor gezonde groentjes! Daarom kiezen wij altijd voor biologische zaadvaste rassen. Wat zijn dat?

Biologisch zaadvaste groentenrassen

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen