Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Bewust verbruiken in en rond het huis

Door
Bewust verbruiken in en rond het huis

Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?  Er zijn heel wat manieren om dit te doen, en die zijn allemaal simpel uit te voeren. We gaan voor jou het huis eens rond:

Woonkamer

In de woonkamer kan je vooral je eigen kwaliteit van leven verbeteren. Wij zijn grote fan van groene planten. Die geven je een buitengevoel, zelfs als je binnen zit. Veel van die planten hebben speciaal luchtzuiverende eigenschappen. Ze halen de schadelijke stoffen uit de lucht en zuiveren die voor jou, zodat jouw binnenhuis lucht terug zuiver is.

Luchtzuiverende planten

Keuken

Blijf je na het koken ook altijd achter met verschillende restjes? Dit hoeft niet per sé, want je kan met die restjes meer creëren dan je denkt!

Koken met restjes

Iedere week in je pyjama de overvolle vuilniszak naar de voordeur sjouwen, en ondertussen lekt er vanalles over je vloer. Bekende beelden? Misschien moet je eens proberen om wat minder afval te maken. Bespaart je nog geld uit ook.

Minder afval maken

Wat je allemaal in de PMD-zak mag gooien

Als je je huis schoonmaakt kom je maar al te vaak in aanraking met gevaarlijke chemische stoffen in schoonmaakproducten. Die stoffen zijn niet enkel ongezond voor jou en iedereen die bij je woont, maar tasten ook het leven in het water aan.

Gezond schoonmaken

Badkamer

In de badkamer worden we steeds maar overspoeld door plastic verpakkingetjes en flacons. Maar die hebben we niet echt nodig, toch? Met een ouderwets scheermes, dat enkel ijzeren mesjes vraagt, kan je de vuilnisemmer al leeg houden.

Waarom een safety razor gebruiken?

Ook in de douche staat het vol flacons, in plastic dat niet altijd gerecycleerd wordt. Stap over naar een blokje zeep, is dat geen idee? Dat is helemaal natuurlijk en  bevat geen gevaarlijke chemische stoffen.

Zo wordt een artisanaal blokje zeep gemaakt

Tuin

Gezonde zaadjes zorgen voor gezonde groentjes! Daarom kiezen wij altijd voor biologische zaadvaste rassen. Wat zijn dat?

Biologisch zaadvaste groentenrassen

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in