Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Een eindejaarsfeestje zonder afval organiseren

Door
Een eindejaarsfeestje zonder afval organiseren

Na het kerstdiner en dat feestje op oudejaar, is je huis overspoeld met cadeauverpakkingen, kartonnen dozen, plastic blisterverpakkingen van speelgoed en papieren servetten. Moe van het feesten sta je op en begint alles op te ruimen. Nog een afvalzak, nog een, nog een kartonnen doos vol papier, het lijkt maar niet te stoppen!

Dit jaar niets van dit alles, want jij hebt onze tips gelezen voor een eindejaar zonder afval!

VERPAKKING

Vertel je familie of vrienden dat je dit jaar geen wegwerpverpakking wilt rond de cadeau’s. Vertel ze over furoshiki, de Japanse kunst van het inpakken met stof. De cadeautjes kunnen ingepakt worden in een mooie sjaal, of zelfs een handdoek of keukenhanddoek. Zo is ieder onderdeel van het cadeau bruikbaar.

Misschien heb je nog een mooi doosje liggen dat je niet gebruikt en kan dienen als verpakking?

AAN TAFEL

Ga voor herbruikbaar. Het is een ideaal moment om te investeren in een collectie stoffen servetten. Na gebruik even de was in slingeren en ze zijn zo goed als nieuw.

Ook tandenstokers kan je kopen in herbruikbare versie. Die prikken de olijfjes en kaasblokjes net zo goed!

feestelijke tafel

VERSIERING

Probeer de papieren slingers en die uit glanzende folie te vermijden. Ga in de plaats voor kwaliteitsvol gemaakte slingers die lang meegaan. Misschien vind je er in hout?

Een leuk alternatief zijn slingers gemaakt van blaadjes en takjes. Die kan je na de feestelijkheden zo op de composthoop slingeren.

CADEAUS

Een perfect moment om de mensen die je graag ziet te verrassen met een leuk cadeautje. Breng een positieve boodschap naar voren, met een duurzaam cadeautje dat jouw geliefden zal helpen met het verkleinen van hun voetafdruk.

Geef hen een mooie drinkfles, zo hoeven ze geen geld meer uit te geven aan die vervuilende plastic waterflessen. Of is je vader toe aan een nieuwe scheerset? Met een ambachtelijk gemaakte scheerset van duurzaam hout met bijhorende scheerzeep, kan hij jaren verder.

Heb je een nichtje met een obsessie voor lekkere geurtjes? Laat haar dan kennis maken met de heerlijke zepen van Werfzeep of Clémence & Vivien, die verrijkt zijn met natuurlijke essentiële oliën.

Kortom, duizend-en-één manieren om op een originele manier jouw eindejaarsfeesten te organiseren. Zonder dat je hiervoor meer werk hebt, of meer moet uitgeven.

Heb je nog ideeën? Laat het ons dan weten via Facebook, Instagram, of onze site.Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Ga de feestdagen in met een origineel en duurzaam cadeau. Wij bij VivaVerde selecteerden onze absolute toppers en maakten er op maat gemaakte giftsets van. Ideaal voor een geliefde, familielid of vrienden. Al onze giftsets komen met een woordje uitleg en worden leuk ingepakt!

  Bekijk alle sets

  Een eindejaarsfeestje zonder afval organiseren

  Na het kerstdiner en dat feestje op oudejaar, is je huis overspoeld met cadeauverpakkingen, kartonnen dozen, plastic blisterverpakkingen van speelgoed en papieren servetten.

  Lees meer >

  De voordelen van een ouderwets scheermes

  Alles komt terug, en dat geldt ook voor de safety razor. Het chromen scheermes dat je misschien bij je grootvader zag liggen, samen met een grote kwast en scheerzeep.

  Lees meer >

 • Gezond schoonmaken met Eezym

  Wanneer we schoonmaken in huis, krijgen we maar al te vaak minder gezonde stoffen binnen doordat er allerlei agressieve chemische ingrediënten in onze schoonmaakproducten zitten. Hoe kan je jezelf en je gezin beschermen tegen die giftige dampen die rondhangen in ons huis?

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in