Een eindejaarsfeestje zonder afval organiseren

Door
Een eindejaarsfeestje zonder afval organiseren

Na het kerstdiner en dat feestje op oudejaar, is je huis overspoeld met cadeauverpakkingen, kartonnen dozen, plastic blisterverpakkingen van speelgoed en papieren servetten. Moe van het feesten sta je op en begint alles op te ruimen. Nog een afvalzak, nog een, nog een kartonnen doos vol papier, het lijkt maar niet te stoppen!

Dit jaar niets van dit alles, want jij hebt onze tips gelezen voor een eindejaar zonder afval!

VERPAKKING

Vertel je familie of vrienden dat je dit jaar geen wegwerpverpakking wilt rond de cadeau’s. Vertel ze over furoshiki, de Japanse kunst van het inpakken met stof. De cadeautjes kunnen ingepakt worden in een mooie sjaal, of zelfs een handdoek of keukenhanddoek. Zo is ieder onderdeel van het cadeau bruikbaar.

Misschien heb je nog een mooi doosje liggen dat je niet gebruikt en kan dienen als verpakking?

AAN TAFEL

Ga voor herbruikbaar. Het is een ideaal moment om te investeren in een collectie stoffen servetten. Na gebruik even de was in slingeren en ze zijn zo goed als nieuw.

Ook tandenstokers kan je kopen in herbruikbare versie. Die prikken de olijfjes en kaasblokjes net zo goed!

feestelijke tafel

VERSIERING

Probeer de papieren slingers en die uit glanzende folie te vermijden. Ga in de plaats voor kwaliteitsvol gemaakte slingers die lang meegaan. Misschien vind je er in hout?

Een leuk alternatief zijn slingers gemaakt van blaadjes en takjes. Die kan je na de feestelijkheden zo op de composthoop slingeren.

CADEAUS

Een perfect moment om de mensen die je graag ziet te verrassen met een leuk cadeautje. Breng een positieve boodschap naar voren, met een duurzaam cadeautje dat jouw geliefden zal helpen met het verkleinen van hun voetafdruk.

Geef hen een mooie drinkfles, zo hoeven ze geen geld meer uit te geven aan die vervuilende plastic waterflessen. Of is je vader toe aan een nieuwe scheerset? Met een ambachtelijk gemaakte scheerset van duurzaam hout met bijhorende scheerzeep, kan hij jaren verder.

Heb je een nichtje met een obsessie voor lekkere geurtjes? Laat haar dan kennis maken met de heerlijke zepen van Werfzeep of Clémence & Vivien, die verrijkt zijn met natuurlijke essentiële oliën.

Kortom, duizend-en-één manieren om op een originele manier jouw eindejaarsfeesten te organiseren. Zonder dat je hiervoor meer werk hebt, of meer moet uitgeven.

Heb je nog ideeën? Laat het ons dan weten via Facebook, Instagram, of onze site.Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen