Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Hoe gebruik je een safety razor?

Hoe gebruik je een safety razor?

Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen. Dit systeem is een voorloper van de alomtegenwoordige scheermessen met wisselbare kopjes. Het bestaat ook uit een houder waar je losse scheermesjes in kunt bevestigen, alleen zijn de mesjes enkel uit metaal gemaakt en is de houder jarenlang te gebruiken.

Geduld

Het belangrijkst bij het scheren met een safety razor is geduld hebben. Het kan even duren voor je de juiste techniek te pakken hebt. Doordat het mesje recht uitsteekt boven het handvat, dien je de razor in een andere hoek te houden tijdens het scheren. Een hoek van 30 graden is ideaal. Vaak voel je ook of de hoek waarin je scheert goed is. Dan glij je zomaar over de huid zonder de haartjes mee te nemen.

hoe gebruik ik een safety razor

Zeep

Andere onderdelen van het klassieke scheerritueel zijn natuurlijk ook de scheerkwast en -zeep. Om irritatie te vermijden gebruik je een zeep, of soms olie, om je huid te beschermen tegen het mesje. Dit kan je doen met scheerzeep en een kwast. De zeep laat je opschuimen in een speciale scheerkom of ander kommetje, en kwast je op de delen van je lichaam die je wilt scheren. Dit verzacht de haartjes en zet ze recht. Zo kan je scheermes de haartjes zo kort mogelijk afsnijden.

Zorg voor je scheersysteem

Om je mesje zo lang mogelijk te laten meegaan (tot 14 beurten per mesje!), is het belangrijk dat je na het scheren je safety razor goed afspoelt en afdroogt. Zo blijft het mesje langer scherp, en gaat je houder langer mee. Ook bewaar je de razor het best in een doosje of kast, omdat het vocht in de badkamer het mes sneller bot kan maken.

Met deze kleine ingreepjes kan je ultiem genieten van je safety razor en veel geld besparen.

Ben je overtuigd van dit systeem? Neem dan eens een kijkje naar ons aanbod.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
1 Comment
 • Wade Coldiron

  Wade Coldiron 06-12-2018 Reply

  Hi!<br /> <br /> Great safety content on the site! You know, most businesses build free traffic from their blog, and we feel that you could use a little help, since you are not blogging weekly yet.<br /> <br /> Writing takes a lot of time and energy, and we have just the team to come up with great content you are looking for.<br /> <br /> You can have a brand new article to post on your website starting at $10 in as little as 5 business days!<br /> <br /> Check out our work and reviews here: http://bit.ly/seowriters<br /> <br /> Thank you for your time,<br /> <br /> Cheers.<br /> Wade<br /> <br /> Questions? Send a message to our support site or check out the FAQ.<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> You are receiving this email because the contact form at vivaverde.be is open to the public.
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Ga de feestdagen in met een origineel en duurzaam cadeau. Wij bij VivaVerde selecteerden onze absolute toppers en maakten er op maat gemaakte giftsets van. Ideaal voor een geliefde, familielid of vrienden. Al onze giftsets komen met een woordje uitleg en worden leuk ingepakt!

  Bekijk alle sets

  Een eindejaarsfeestje zonder afval organiseren

  Na het kerstdiner en dat feestje op oudejaar, is je huis overspoeld met cadeauverpakkingen, kartonnen dozen, plastic blisterverpakkingen van speelgoed en papieren servetten.

  Lees meer >

  De voordelen van een ouderwets scheermes

  Alles komt terug, en dat geldt ook voor de safety razor. Het chromen scheermes dat je misschien bij je grootvader zag liggen, samen met een grote kwast en scheerzeep.

  Lees meer >

 • Gezond schoonmaken met Eezym

  Wanneer we schoonmaken in huis, krijgen we maar al te vaak minder gezonde stoffen binnen doordat er allerlei agressieve chemische ingrediënten in onze schoonmaakproducten zitten. Hoe kan je jezelf en je gezin beschermen tegen die giftige dampen die rondhangen in ons huis?

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in