Hoe gebruik je een safety razor?

Door
Hoe gebruik je een safety razor?

Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen. Dit systeem is een voorloper van de alomtegenwoordige scheermessen met wisselbare kopjes. Het bestaat ook uit een houder waar je losse scheermesjes in kunt bevestigen, alleen zijn de mesjes enkel uit metaal gemaakt en is de houder jarenlang te gebruiken.

Geduld

Het belangrijkst bij het scheren met een safety razor is geduld hebben. Het kan even duren voor je de juiste techniek te pakken hebt. Doordat het mesje recht uitsteekt boven het handvat, dien je de razor in een andere hoek te houden tijdens het scheren. Een hoek van 30 graden is ideaal. Vaak voel je ook of de hoek waarin je scheert goed is. Dan glij je zomaar over de huid zonder de haartjes mee te nemen.

hoe gebruik ik een safety razor

Zeep

Andere onderdelen van het klassieke scheerritueel zijn natuurlijk ook de scheerkwast en -zeep. Om irritatie te vermijden gebruik je een zeep, of soms olie, om je huid te beschermen tegen het mesje. Dit kan je doen met scheerzeep en een kwast. De zeep laat je opschuimen in een speciale scheerkom of ander kommetje, en kwast je op de delen van je lichaam die je wilt scheren. Dit verzacht de haartjes en zet ze recht. Zo kan je scheermes de haartjes zo kort mogelijk afsnijden.

Zorg voor je scheersysteem

Om je mesje zo lang mogelijk te laten meegaan (tot 14 beurten per mesje!), is het belangrijk dat je na het scheren je safety razor goed afspoelt en afdroogt. Zo blijft het mesje langer scherp, en gaat je houder langer mee. Ook bewaar je de razor het best in een doosje of kast, omdat het vocht in de badkamer het mes sneller bot kan maken.

Met deze kleine ingreepjes kan je ultiem genieten van je safety razor en veel geld besparen.

Ben je overtuigd van dit systeem? Neem dan eens een kijkje naar ons aanbod.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen