Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

De voordelen van een ouderwets scheermes

Door
De voordelen van een ouderwets scheermes

Alles komt terug, en dat geldt ook voor de safety razor. Het chromen scheermes dat je misschien bij je grootvader zag liggen, samen met een grote kwast en scheerzeep. De ouderwetse metalen scheermesjes die snijden langs twee kanten. Steeds vaker kiezen we voor producten die vroeger gebruikt werden, voor we verdronken in plastic verpakkingen.

Nu, waarom zou je dan kiezen voor een safety razor? We lijsten hier enkele voordelen op voor jou:

Geen plastic

Voor de productie en de verpakking van deze producten is er geen plastic gebruikt. De mesjeshouders zijn vaak gemaakt van staal en soms afgewerkt met hout, dat een lange levensduur heeft. De mesjes zelf zijn enkel gemaakt uit staal, en worden meestal verpakt in papier en vervolgens een kartonnen doosje.

Dit is een groot verschil met de enorme plastic verpakkingen die je soms ziet rond de mesjes van grote, courante merken. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat dit een beter alternatief is op jouw wegwerpmesjes.

Prijs

We bombarderen je hier even met cijfers: ouderwetse losse mesjes worden verkocht voor ongeveer 2 euro per 10. Elk mesje kan je minstens 7 scheerbeurten lang gebruiken. Dit betekent dat, indien je je drie keer per week scheert, je met 1 pakje van 10 mesjes zeker 6 maand kan overbruggen! Als je elk mesje ook 7 scheerbeurten gebruikt, dan betaal je per scheerbeurt 2 cent. Dat begint toch al te tellen, dachten wij.

Als je weet dat een scheermesje voor een scheersysteem zoals Mach3 van Gillette ongeveer 3,50 euro kost, en je dat ook 7 scheerbeurten kan gebruiken, kan je rekening na 6 maanden oplopen tot 35 euro!

De aankoopprijs van een safety razor, dat is de houder zelf, is iets hoger, maar door het vakmanschap van de fabrikanten van deze producten kan je jarenlang genieten van je scheermes.

safety razor scheermes duurzaam scheerzeep

Ritueel

Het kan heel fijn zijn om even tijd te nemen voor jezelf en het scheren als een rustmoment te zien. Doordat dit scheersysteem je verplicht om iets trager en doordachter te bewegen, kan je erdoor ontspannen en een drukke dag loslaten. Geniet van een close shave, met een heerlijk schuimende zeep en laat alle zorgen van je schouders glijden.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in