De voordelen van een ouderwets scheermes

Door
De voordelen van een ouderwets scheermes

Alles komt terug, en dat geldt ook voor de safety razor. Het chromen scheermes dat je misschien bij je grootvader zag liggen, samen met een grote kwast en scheerzeep. De ouderwetse metalen scheermesjes die snijden langs twee kanten. Steeds vaker kiezen we voor producten die vroeger gebruikt werden, voor we verdronken in plastic verpakkingen.

Nu, waarom zou je dan kiezen voor een safety razor? We lijsten hier enkele voordelen op voor jou:

Geen plastic

Voor de productie en de verpakking van deze producten is er geen plastic gebruikt. De mesjeshouders zijn vaak gemaakt van staal en soms afgewerkt met hout, dat een lange levensduur heeft. De mesjes zelf zijn enkel gemaakt uit staal, en worden meestal verpakt in papier en vervolgens een kartonnen doosje.

Dit is een groot verschil met de enorme plastic verpakkingen die je soms ziet rond de mesjes van grote, courante merken. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat dit een beter alternatief is op jouw wegwerpmesjes.

Prijs

We bombarderen je hier even met cijfers: ouderwetse losse mesjes worden verkocht voor ongeveer 2 euro per 10. Elk mesje kan je minstens 7 scheerbeurten lang gebruiken. Dit betekent dat, indien je je drie keer per week scheert, je met 1 pakje van 10 mesjes zeker 6 maand kan overbruggen! Als je elk mesje ook 7 scheerbeurten gebruikt, dan betaal je per scheerbeurt 2 cent. Dat begint toch al te tellen, dachten wij.

Als je weet dat een scheermesje voor een scheersysteem zoals Mach3 van Gillette ongeveer 3,50 euro kost, en je dat ook 7 scheerbeurten kan gebruiken, kan je rekening na 6 maanden oplopen tot 35 euro!

De aankoopprijs van een safety razor, dat is de houder zelf, is iets hoger, maar door het vakmanschap van de fabrikanten van deze producten kan je jarenlang genieten van je scheermes.

safety razor scheermes duurzaam scheerzeep

Ritueel

Het kan heel fijn zijn om even tijd te nemen voor jezelf en het scheren als een rustmoment te zien. Doordat dit scheersysteem je verplicht om iets trager en doordachter te bewegen, kan je erdoor ontspannen en een drukke dag loslaten. Geniet van een close shave, met een heerlijk schuimende zeep en laat alle zorgen van je schouders glijden.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen