Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

Enzymen als milieuvriendelijk reinigsproduct

Door
Enzymen als milieuvriendelijk reinigsproduct

Iedereen die ene beetje meehelpt in het huishouden wordt er mee geconfronteerd: voedselresten, al dan niet hardnekkig, die blijven plakken aan borden, bestek, vloeren, buizen enz. Je kan uiteraard teruggrijpen naar de klassieke detergenten gebaseerd op chemische stoffen. Hoe straffer, hoe beter. Even schrobben en klaar is kees. Naast het moment van instant geluk bij het zien van een propere vaat, moeten we ons ook even afvragen waar al dat vuil én overblijvend detergent naar toe gaat. En dan merken we dat dit niet altijd zo kosjer is. Dus zochten we naar alternatieven. Zo kwamen we bij oplossingen op basis van enzymen, zoals deze van Eezym.

Een nieuw product? Eigenlijk niet. In de professionele wereld worden dergelijke oplossingen al meer dan 25 jaar gebruikt. En hoe komt het dan dat dit nog niet doorgedrongen is tot bij de gezinnen? Wellicht is gewoonte de grootste drempel. Aan ons om hier verandering in te brengen. Vooreerst enkele Paul Jambers vragen: wie zijn ze? waar komen ze vandaan? wat doen ze? waarom ze gebruiken?

Wat zijn enzymen?

 1. Enzymen zijn eiwitten van 100% natuurlijke oorsprong geproduceerd door een biotechnologische gisting.
 2. Enzymen versnipperen vuildeeltjes met een duizelingwekkende snelheid van 3 miljoen keer per 2. seconde. Waarom? De natuur verteert die micro-resten beter. 
 3. Een positief ingrediënt: enzymen vervuilen niet, en werken 3 x meer! Ze reinigen je huis, leidingen en uiteindelijk ook onze rivieren. Hoe vaker we ze gebruiken, hoe beter!

Waar komen ze vandaan?

Van de natuur! Enzymen zijn van microbiële oorsprong (bacteriën, gisten en schimmels). Dus 100% natuurlijke oorsprong. Ze worden door gisting verkregen, dus ook hernieuwbaar en duurzaam. De multi-enzymatische formules zijn het resultaat van jaren biotechnologisch onderzoek en experimenten.

Wat doen ze?

 • Het natuurlijk versnipperen van vuil heeft een ​​diepere reiniging tot gevolg. De enzymen ontvetten niet alleen, ze verwerken ook eiwitten of zetmeel.
 • Enzymen werken beter dan giftige chemicaliën op de markt. Snel en efficiënt, doen enzymen zelfs het werk voor u. Ogen dicht, adem even in en uit, en hop, klaar! Je zal 2X minder moeten schrobben.
 • Professionals over de hele wereld gebruiken enzymen al 25 jaar (pro’s zijn hier iets gevoeliger voor, want zij gebruiken gemiddeld 90 liter schoonmaakmiddelen per jaar, dat zijn veel giftige stoffen).

Waarom schoonmaken met oplossingen op basis van enzymen?

 • Efficiënt waar ze nodig zijn. De enzymen doen het werk beter dan de traditionele toxische schoonmaakmiddelen! 2 x minder schrobben, reinigen 10x sneller, 3x dieper.
 • 3 miljoen keer per seconde! Enzymen verknippen aan een razend snel tempo en lossen vuil in micro-deeltjes op
 • Enzymen doen hun werk zowaar maal 4: enzymen ruimen niet alleen vuil op, ze verwijderen ook achtergebleven restjes in uw machines, leidingen en uiteindelijk onze rivieren.
 • 100% natuurlijke oorsprong. Van microbiële oorsprong, enzymen zijn 100% hernieuwbaar en duurzaam. En gezien ze door hun werklust alle andere toxines in uw leidingen afbreken zijn ze wel 200% biologisch afbreekbaar.
 • Niet-toxisch Noch voor uw gezondheid (of voor pagadders die op 4 poten rondneuzen, noch voor de planeet
Verwante producten
Vaatwastabletten (40 stuks) Vaatwastabletten (40 stuks)
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
View more
Snel bekijken
€ 9,95
Deze biotechnologische tabletten lossen hardnekkig vuil op, zelfs bij 50 graden. Met als resultaat een glanzend schone vaat. De unieke formule met enzymen doordringt en ontbindt zowel vet als zetmeel (pasta, rijst,...
Snel bekijken
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in