Ik zoek nieuws m.b.t het volgende

4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

Door
4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen. Dankzij de vruchten en planten waarvan deze ingrediënten komen, kan je je huid reinigen en voeden met zepen vol vitamines en antioxidanten.

 1. Olijfolie
 2. Karitéboter of sheaboter
 3. Cacaoboter
 4. Kokosolie

Olijfolie

olijfolie, olijf, boom, olijfboom

Olijfolie is een vet dat al eeuwen gebruikt wordt bij huidverzorging. Het bevat heel veel antioxidanten, die je huid beschadigen en vrij maken van schadelijke vervuilers.

Gebruikt in zeep, is olijfolie goed als zachte verzorging voor een huid met problemen als psoriasis en eczeem.

Door de hoge concentratie oleïne in olijfolie, schuimen die zepen bijna niet. Maar dat is net een goed teken als je een droge, beschadigde huid hebt. De zepen die het minst schuimen zijn de meest verzorgende. Als je een heel gevoelige huid hebt, is een zeep op basis van olijfolie een goed idee.

Karitéboter of sheaboter

shea, karite, sheabutter

Dit is een vet dat uit de noten van de Afrikaanse shea boom wordt geperst. Karité wordt heel fervent gebruikt in cosmetica. Het is een uitstekend emollient, wat betekent dat het droge en trekkerige huid verlicht. Ook in zeep is shea uitstekend. Vaak vind je sheaboter in een mix met andere oliën, omdat dit vet voor een groot deel onverzeepbaar is. Dit betekent dat maar een klein deel van de samenstelling van karitéboter daadwerkelijk zeep wordt tijdens het verzepingsproces. Dit zorgt soms voor een eerder zachte zeep, die minder reinigend werkt.

Vitamines A en E stimuleren celdeling en de aanmaak van collageen. Ideaal als je je huid jong wil houden.

Cacaoboter

cacao, cocoa, cacaoboter

In de vrucht die aan een cacaoboom groeit, zitten cacaoboontjes. Die boontjes worden gepeld, geroosterd en daarvan wordt het vet gestript. De cacaoboter die hierdoor ontstaat is, naast de basis van een heerlijk dessert, ook heel goed als huidverzorging.

Het beschermt je huid dankzij een hoge concentratie aan antioxidanten. Ook vochtarme, uitgedroogde huidjes zijn blij met cacaoboter, omdat het vocht binnenbrengt in de huid.

Zwangere vrouwen zweren vaak bij cacaoboter, omdat hun striemen erdoor zouden vervagen.

Kokosolie

coconut, kokos, kokosnoot, coconut butter

Een kokosnoot is een steenvrucht die groeit aan de kokospalm. Naast kokosmelk, kokoswater en kokosmeel, kan je er ook kokosolie uit halen. Deze olie is ontstekingsremmend. Als je last hebt van acne, kun je kokosolie gebruiken. Deze olie vermindert de productie van talg, en brengt je huid terug in balans.

Als kokosolie wordt gebruikt in zepen, dan krijg je een rijkelijk schuimende en reinigende zeep. Er mag wel niet te veel kokosolie in de zeep zitten, anders wordt hij iets te ontvettend en kan hij beginnen uitdrogen. Daarom gebruiken sommige mensen 100% kokosoliezeep als schoonmaakzeep.

Geïntrigeerd door deze natuurlijke ingrediënten? Ga dan eens kijken bij ons assortiment zeep. Deze natuurlijke zepen bevatten de hoogste kwaliteit biologische oliën en vetten!

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Een mening? Constructieve feedback? Laat het hier weten...
Leave a Reply
Can not connect to Instagram or you do not have permissions to get media from Instagram.
No media

Menu

 • Bekijk je leven door een groene bril met prachtige kamerplanten, organische meststoffen en innovatieve oplossingen voor een onkruidvrije moestuin.

  Bekijk alle producten

  Planten die bloeien in het najaar

  De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

  Lees meer > 

  5 luchtzuiverende planten

  De lucht in je huis is soms nog meer vervuild dan die in de buitenlucht! Dit kan je oplossen met planten die je lucht zuiveren. Deze planten nemen niet enkel de koolstofdioxide uit de lucht, maar ook de giftige stoffen. En je houdt er dan nog een mooi groen huis aan over als extra cadeautje.

  Lees meer >

 • Optimaliseer je huishouden en bespaar geld met kwaliteitsvolle en natuurlijke schoonmaakproducten, circulaire afvalbakken en handige accessoires.

  Bekijk alle producten

  Enzymen als milieuvriendelijk reinigingsproduct

  Eiwitten uit een biologisch gistingsproces zijn een efficiënte én milieuvriendelijke manier om voedingsresten aan te pakken.

  Lees meer >

  Geld uitsparen door afval te vermijden

  Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

  Leer meer >

 • Geniet van gezellige en duurzame momenten in de keuken en aan tafel met een mooi assortiment van hoogwaardig keukengerei, leuke drinkflessen en opbergmogelijkheden.

  Bekijk alle producten

  Rare jongen, die BPA's

  Bisfenol-A, afgekort BPA. Iedereen kent de afkorting, niemand wil ze in zijn drankfles. Maar wat is BPA precies?

  Lees meer >

  Waar is de cichorei gebleven?

  Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

  Lees meer >

 • Relax en en ontstress met een goed geweten. Ontdek hier onze collectie verzorgingsproducten die goed zijn voor jezelf en voor de planeet, zoals natuurlijke zepen, klassieke scheermessen en zero waste oplossingen.

  Bekijk alle producten

  4 belangrijke ingrediënten van natuurlijke zepen

  Natuurlijke zepen worden gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Elk van deze vetten heeft zijn eigen gunstige eigenschappen en toepassingen.

  Lees meer >

  Hoe gebruik je een safety razor?

  Scheren is voor veel mensen een karweitje waar ze liever niet aan beginnen. Het verlengt je tijd in de badkamer en leidt soms tot irritaties, ingegroeide haartjes en wondjes. Met een safety razor, een klassiek scheermes, kun je deze probleempjes na wat oefenen volledig vaarwel zeggen.

  Lees meer >

 • Apps die je het jaar duurzaam helpen inzetten

  Technologie zal ons misschien niet redden, maar het maakt ons leven toch wel simpeler! Om het nieuwe jaar perfect in te zetten kan je de volgende apps eens overwegen. Ze helpen je om duurzamere keuzes te maken, wat handig kan zijn voor de meesten van ons.

  Lees meer >

  Bewust verbruiken in en rond het huis

  Tijd om te inspireren! Dit jaar startten we Green Friday op. Zo willen we jou inspireren om beter te verbruiken en te consumeren. Ben jij ook op zoek naar manieren om beter te leven?

  Lees meer >

  Honger naar meer info?

  Zin in tips over hoe je kan je impact op de omgeving kan verlagen? Op onze blog krijg je regelmatig nieuwe artikels te lezen over diverse onderwerpen.

  Lees meer >

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Vertel het door ...

Om een verlanglijstje voor je bij te houden, kan je je best - volledig gratis - registreren

Sign in