4 basistips om afval te vermijden!

Door
4 basistips om afval te vermijden!

Restafvalzakken zijn duur en nog te vaak steken we ze vol met dingen die er eigenlijk niet thuishoren. Hieronder een lijst met enkele basistips om je afval beter te sorteren en te verminderen.

Maak een composthoop

Heb je een tuin(tje)? Dan kan je ervoor kiezen om een composthoop aan te leggen voor je organisch afval. Zo breng je dit afval terug in de kringloop en kan je er later de bodem voor je moestuin of plantenborder mee verrijken. Als je stad groente-, fruit- en tuinafval (GFT) ophaalt, kan je ook een GFT-container gebruiken.

Neem kippen

Als je nog wat plaats over hebt in je tuin, kan je er altijd voor kiezen om een stel kippen in huis te halen. Zij houden, naast de composthoop, ook van je keukenrestjes, en blije kippen geven lekkere en verantwoorde eitjes. Gesproken van een ideale samenwerking!

Neem je eigen verpakking mee naar de winkel

Weg met die plastic zakjes! Neem katoenen tasjes mee voor je groenten en fruit. Of leg ze gewoon los in je boodschappentas als je maar enkele stukken koopt. Je kan ook je eigen doosjes meenemen naar de slagerij, zodat je die kleine plastic bakjes niet meer hoeft in de afvalbak te gooien. Die kan je toch maar eenmalig gebruiken en ze zijn enkel een last voor het milieu. Recycleer je broodzakken, of koop een handige katoenen tas, speciaal voor brood.

Sorteer efficiënt

Er mag meer in de pmd-zak gestoken worden dan je zou denken. Zo mogen flacons van shampoo, spuitbussen van cosmeticaproducten en aluminium schaaltjes en bakjes in de pmd-zak. Neem dus je tijd om eens goed uit te pluizen wat je in de pmd-zak kan steken, zodat enkel het hoogstnodige bij het restafval belandt.

Verwante producten
Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen