Waar is de cichorei gebleven?

Door
Waar is de cichorei gebleven?

Cichorei, als je er al van gehoord hebt, is het van horen zeggen van de bomma. Het substituut voor koffie dat men in schaarse tijden dronk om toch maar vaag de smaak van koffie te kunnen proeven. Want de smaak van cichorei lijkt lichtjes op die van koffie.

Nu, wat is cichorei precies? Op zich is het een bloemetje, met paarsblauwe bloemblaadjes. Ook witloof is familie van de cichorei. Voor koffie cichorei wordt de wortel van de plant geroosterd en gemalen. Daarna kan je de cichorei gebruiken zoals je gemalen koffie gebruikt.

Men ontdekte de drank in de jaren 1800 in Frankrijk, toen, door een blokkade, geen koffiebonen meer te krijgen waren. Cichorei was overal te vinden in de natuur en een alternatief voor de schaarse en dure koffie.

Wat is nu het verschil met koffie? Het voornaamste gebrek van cichorei is dat het geen cafeïne bevat, en laat dat nu net zijn waarom vele mensen koffie drinken! Wil je echter van de koffie af, dan is dit een veel gezonder drankje.

Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen