5 planten die bloeien in het najaar

Door
5 planten die bloeien in het najaar

De zomer is voorbij, de tuin maakt zich klaar voor de herfst. Kleuren vervagen en bladeren vallen. Als je het vrolijke zomergevoel nog iets langer wil rekken, dan kan je bloemen en planten zaaien die in de herfst bloeien. Zo krijgt je tuin toch nog wat kleur, en kan je op mooie herfstavonden genieten van een mooie tuin met een dekentje.

Herfstanemoon | Anemone hupehensis

Dit is een mooi roze of wit bloemetje, dat vanaf augustus bloeit, en ook wel Chinese anemoon wordt genoemd. Het is een gemakkelijke plant, die in elke bodem groeit en graag in de zon staat. Je kan de bloemen ervan ook als snijbloemen gebruiken.

Salie | Salvia officinalis

Een vaste plant die vaak voorkomt in de Mediterrane landen, op droge zonnige plaatsen. Het is vooral gekend als keukenkruid, bijvoorbeeld bij saltimbocca. Salie heeft mooie grijsgroene blaadjes, en verschillende kleuren bloemen. Ook kan je er heerlijke thee mee maken.

Lampepoetsersgras | Pennisetum

Ga je eerder voor minimalistisch? Deze grassoort is perfect voor een sobere tuin. Hij heeft mooie pluimen die in juni verschijnen en de hele winter door blijven staan. De plant zelf verandert tijdens de herfst van groen naar goudbruin. Dit om zichzelf te beschermen tegen de kou.

Herfstsering | Phlox paniculata

Een bloeiende plant met een lekkere geur die bloeit tot in de herfst. Je kan de bloemen ook snijden voor een boeket. Er bestaan heel veel verschillende variëteiten met elk hun kleur. De bloemen groeien tot wel 120 cm hoog. De plant komt oorspronkelijk uit het noorden van Amerika, en is heel bekend.

Vlinderstruik | Buddleja davidii

De vlinderstruik is een plant die heel groot kan worden en heerlijk geurende bloemen heeft. Hij trekt veel vlinders en andere insecten aan, dus is ook heel goed voor de biodiversiteit van je tuin. Hij bloeit vanaf juli tot in oktober, zeker als je de uitgebloeide bloemen afknipt.

Gerelateerde artikels
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen