Aaltjes tegen emelten 15 miljoen / 30 m²

100% natuurlijke bescherming tegen emelten, larven van langpootmuggen.

Hoe emelten effectief bestrijden?

Emelten bestrijd je optimaal in september en oktober, wanneer ze nog klein zijn. Vaak wordt de schade die ze aanrichten echter pas volgend voorjaar ontdekt, wanneer de emelten al groter zijn. Merk je de emelten dan pas op in de tuin? Pas dan een dubbele dosering toe en herhaal in het najaar de behandeling.

€ 30,95
Inclusief BTW
Product op bestelling - wordt GRATIS direct thuis geleverd door fabrikant
Average votes for this product
0 / 5
Average : 0 / 5
Based on 0 customers advices.

Referentie:
Merk:
Verwante producten
Waarom is dit product interessant?

Aaltjes Steinernema feltiae kunnen ingezet worden vanaf het moment dat de bodemtemperatuur minimum 10°C bedraagt (15°C is ideaal), van zodra de emelten net onder het bodemoppervlak bij de wortels te vinden zijn.

De aaltjes-oplossing verdeel je met een gieter of met een plantensproeier. Zorg ervoor dat de grond vochtig is alvorens de aaltjes toe te passen. Gebruik steeds de totale inhoud van een pakje altijd in één keer, omdat de aaltjes niet homogeen verdeeld zijn in de verpakking.

De aaltjes kunnen het best ‘s avonds, met bewolkt weer of bij regen toegepast worden, zeker nooit in fel zonlicht! Los de aaltjes op in water volgens de bijgevoegde handleiding en verdeel ze over het te behandelen oppervlak. Roer het mengsel regelmatig goed door om het bezinken van de aaltjes te voorkomen.

Zorg ervoor dat de grond vochtig is alvorens de aaltjes toe te passen. De bodem moet na toepassing tenminste twee weken vochtig gehouden worden, maar niet drijfnat. De bovenste grondlaag mag wel wat opdrogen, de aaltjes werken immers dieper in de ondergrond.

Gebruiksaanwijzing 

  • Je ontvangt thuis je bestelling aaltjes met gebruiksaanwijzing.
  • Je mengt ze met water en verspreidt ze met een gieter of plantensproeier.
  • De aaltjes tegen emelten gaan actief op zoek naar de plaag en dringen deze binnen. De emelt sterft al na 2 tot 3 dagen. De aaltjes gebruiken de emelten als broedkamer: al na 2 tot 3 weken komen er nieuwe aaltjes uit die opnieuw op zoek gaan naar engerlingen in de nabije omgeving.
  • Zolang de bodem vochtig blijft en het niet te koud wordt gaat dit proces door tot alle emelten vernietigd zijn.
Productdetails

Kenmerken

Bestrijding
Tegen emelten

Specifieke referenties

Beoordelingen (0)

No reviews at this time.Aaltjes tegen emelten 15 miljoen / 30 m² (30.95 EUR)
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen