Aaltjes tegen engerlingen 25 miljoen / 50 m²

Een natuurlijke oplossing tegen engerlingen, die je gras beschadigen.

Hoe engerlingen effectief bestrijden?

Engerlingen bestrijd je optimaal vanaf juli tot en met september, wanneer ze nog klein zijn. Aaltjes zijn het effectiefst tegen engerlingen die niet groter dan 2 centimeter zijn. Heb je grotere engerlingen in de tuin? Pas dan een dubbele dosering toe en herhaal later op het jaar de behandeling.

Aaltjes Heterorhabditis bacteriophora kunnen ingezet worden vanaf het moment dat de bodemtemperatuur minimum 12°C bedraagt (15°C is ideaal), van zodra de engerlingen net onder het bodemoppervlak bij de wortels te vinden zijn. 

€ 35,50
Inclusief BTW
Product op bestelling - wordt GRATIS direct thuis geleverd door fabrikant
Average votes for this product
0 / 5
Average : 0 / 5
Based on 0 customers advices.

Referentie:
Merk:
Verwante producten
Waarom is dit product interessant?

De aaltjes-oplossing verdeel je met een gieter of met een plantensproeier. Zorg ervoor dat de grond vochtig is alvorens de aaltjes toe te passen. Gebruik steeds de totale inhoud van een pakje altijd in 1 keer, omdat de aaltjes niet homogeen verdeeld zijn in de verpakking.

De aaltjes kunnen het best 's avonds, met bewolkt weer of bij regen toegepast worden, zeker nooit in fel zonlicht! Los de aaltjes op in water volgens de bijgevoegde handleiding en verdeel ze over het te behandelen oppervlak. Roer het mengsel regelmatig goed door om het bezinken van de aaltjes te voorkomen.

Zorg ervoor dat de grond vochtig is alvorens de aaltjes toe te passen. De bodem moet na toepassing tenminste twee weken vochtig gehouden worden, maar niet drijfnat. De bovenste grondlaag mag wel wat opdrogen, de aaltjes werken immers dieper in de ondergrond.

Gebruiksaanwijzing

  • Je ontvangt thuis je bestelling aaltjes met gebruiksaanwijzing.
  • Je mengt ze met water en verspreidt ze met een gieter of plantensproeier.
  • De aaltjes tegen engerlingen gaan actief op zoek naar de plaag en dringen deze binnen. De engerling sterft al na 2 tot 3 dagen. De aaltjes gebruiken de engerlingen als broedkamer: al na 2 tot 3 weken komen er nieuwe aaltjes uit die opnieuw op zoek gaan naar engerlingen in de nabije omgeving.
  • Zolang de bodem vochtig blijft en het niet te koud wordt gaat dit proces door tot alle engerlingen vernietigd zijn.
Productdetails

Kenmerken

Bestrijding
Tegen engerlingen

Specifieke referenties

Beoordelingen (0)

No reviews at this time.Aaltjes tegen engerlingen 25 miljoen / 50 m² (35.5 EUR)
Kan niet verbinden met Instagram of je hebt geen toestemming om media te verkrijgen van Instagram.
Geen media

Menu

Instellingen

Delen